Silniční a terénní Kamenický duatlon ( Kamenice n/L)

26.05.2007 17:09

 

V sobotu 26.5.2007 se v Kamenici nad Lipou konal 1.ročník Kamenického duatlonu. Tratě byly vypsány pro dospělé, pro děti a pro rodiče s dětmi, pro jednotlivce i štafety.

Svého prvního závodu v duatlonu se zúčastnili členové sportovní triatlonové třídy z 1.ZŠ a další členové dětského týmu ze ZŠ Strmilov.

V nejsilnější kategorii dospělých v závodě na 4km běh – 30km kolo – 4 km běh potvrdil další vzestup výkonnosti Martin Novák, který jen při prvním běhu  na chvíli přepustil špic závodu jednomu soupeři, aby po prvním depu se už jen vzdaloval všem silným soupeřům a s velkým náskokem zvítězil. Byla to poslední prověrka před jeho prvním startem v Českém poháru triatlonu v  Poděbradech.

V závodě na středních tratích 1,5km běh – 18km kolo – 1,5km běh jsme měli početnější zastoupení.Po prvním běhu a rychlém depu jako první odjížděl Dan Smrčka a vypadalo to na jeho velký triumf. Na určenou odbočku však dorazil dřív než Policie a cyklistickou trať si o nějaký kilometr prodloužil, než ho pořadatel dohonil a nasměroval zpět. V druhém běhu už jen snižoval ztrátu a doběhl si pro celkové třetí a v kategorii druhé místo. Zklamání však bylo zcela na místě.

Vyvrcholením nezkušenosti pořadatelů však byl  dětský závod. Po prvním běhu všechny děti po perfektní práci v depu vyrazily s obrovským elánem na cyklistickou část.To však ještě nikdo z nich netušil, co je čeká. Pořadatel odpovědný za nasměrování cyklistů na 4km trať nebyl na svém místě, takže cyklistickou trať si skoro všichni prodloužili a Zdeňka Měrtlová místo 4km dokonce na 18km! Jela totiž s takovým náskokem a tak rychle, že ji pořadatel před otočkou delšího závodu už nedojel……..

 

Výsledky závodu zde: https://www.beh.cz/vysledky/20070526_kamenicenadlipou.pdf