13_07_06 ZADOV

06.07.2013 20:12

Hned druhý den po vysvědčení jsme odjeli na týdenní klubové soustředění na Zadov do Sporthotelu Olympia. Tento výcvikový tábor byl otevřený i pro sportovní veřejnost proběhl s grantovou podporou České triatlonové asociace. Celkem se VT zúčastnilo včetně doprovodu rovných 40 účastníků. Celý VT proběhl pod vedením trenérů Jan Vaňka, Josefa Hrdličky a Ireny Borčinové, která zároveň bděla nad zdravím celé skupiny.

Počasí nám přálo, takže všechny plány VT byly splněny. Účastníci byli rozděleni do skupin podle výkonnosti.

Dopolední program byl převážně běžecký a podle výkonnosti jednotlivých skupin se odehrával na lyžařském stadionu nebo na přilehlých běžkařských tratích. Odpolední cyklistický program opět podle skupin, kdy nejsilnější skupina jezdila na silničkách, ostatní pak po cyklostezkách na horských kolech. Každý den byl regeneračně zakončen nejméně půlhodinovým protahováním pod vedením Markéty Hrdličkové, třikrát v týdnu jsme regenerovali ve vířivce.

Plavání jsme absolvovali jen dvakrát, a to ve venkovním bazénu v Prachaticích a podruhé v krytém bazénu v Srní.

Uprostřed týdne byla uspořádána beseda s juniorským reprezentantem, naším členem Frantou Linduškou. Beseda proběhla velice vřele, naši mladí adepti měli na Frantu mnoho otázek a určitě se poučili nejen z jeho vyprávění o účasti na ME, ale i o jeho sportovních začátcích.

Závěrečný večer byl pro nás všechny velice zábavný, protože děti pod vedením Marcely Fenclové nacvičily vtipné divadelní scénky.

VT jsme zakončili sobotním závodem seriálu Jč poháru v Tálíně, kde i přes po celý týden nastřádanou únavu jsme obsadili mnoho předních míst včetně vítězství. Škoda jen, že pro onemocnění několik mladých účastníků muselo svoji účast zrušit.