13_08_18_MČR LIPNO

21.08.2013 18:45

Z mistrovství České republiky na Lipně vezeme čtyři zlaté medaile a druhé místo mezi kluby

 

V sobotu 17. srpna se v Přední Výtoni u Lipenské přehrady uskutečnil další díl českého poháru v triatlonu, který byl současně mistrovstvím České republiky ve všech kategoriích (pro dospělé na tratích olympijského triatlonu). Nejsilnější zastoupení jsme měli tradičně v dopoledních dětských a žákovských závodech, kterých se zúčastnilo 94 mladých triatlonistů z celé republiky. V kategorii osmiletých chlapců dokončil na prvním místě Hynek Hrdlička. Jen těsně unikly stupně vítězů Romanu Matějíčkovi, který mezi devítiletými chlapci skončil čtvrtý. Další mistrovský titul pro náš tým vybojovala Štěpánka Burdová v kategorii devítiletých děvčat. Pro bronzovou medaili si došla také stejně mladá Nela Kubáková. V nabité kategorii deseti a jedenáctiletých chlapců jsme dokonce zásluhou Šimona Řehuly a Kuby Hrdličky brali zlatou i stříbrnou medaili. Na pátém místě dokončil Matyáš Němec a na osmém Bohouš Železo. Mezi dívkami skončila Lucka Tischlerová rovněž osmá. O trochu méně se vedlo mladším žákům a žákyním, kde Anežce Burdové patřilo v cíli sedmé a Romanu Schwarzovi dvanácté místo. Další mistrovský titul pro náš oddíl v závěrečném dopoledním startu starších žáků a žákyní přidal Šimon Řehula. Jirka Fencl vinou indispozice v závěrečném běhu dokončil na čtvrtém místě, Martin Rozporka byl čtrnáctý.

Velké naděje jsme vkládali také do odpoledního startu dorostenců a juniorů, na který se postavila šestice našich závodníků v čele s vedoucím závodníkem českého poháru juniorů a reprezentantem Františkem Linduškou. Ten ale bohužel po defektu v cyklistické části závod nedokončil. Pěkné osmé místo v konkurenci dvacítky dorostenců obsadil Petr Jirků, Vláďa Borčin finišoval jako čtrnáctý. Mezi dorostenkami byla Johana Marková sedmá. Závod juniorek dokončila Aneta Podlahová na šestém a Kateřina Zemanová na sedmém místě.

Zásluhou medailových umístění v dopoledních startech jsme v mistrovském závodě obsadili druhé místo mezi 18 triatlonovými kluby, když se před nás dostal jen nejlepší současný klub, brněnský Ekol Elite Triatlon Team.        

 

foto: https://tcv.rajce.idnes.cz/13_08_18_LIPNO/

video: https://www.youtube.com/watch?v=rBEiXpXbWR8