13_08_24/25_KARLOVY _VARY

26.08.2013 20:26

Víkend 24 – 25. 8. 2013 v Karlových Varech byl triatlonovým svátkem. V sobotu dopoledne doprovodné dětské duatlonové závody, odpoledne Mistrovství ČR štafet na tratích super sprintu.  Franta Linduška přijal nabídku  Mistra ČR z minulého týdne na Lipně a startoval ve štafetě s Anetou Grabmullerovou, Martinem Krňávkem a Janem Čelůstkou. Šel první úsek  proti Jakubovi Kočařovi, letošnímu juniorskému  Mistru ČR a satisfakce z Lipna, kdy Franta nedokončil kvůli defektu, se podařila stoprocentně. Svůj úsek Franta s přehledem vyhrál a s lehkým náskokem předával čip Krňávkovi. Ten poté Anetě a ta již s velkým náskokem Čelůstkovi.  Vítězství bylo jasné, příjemná finanční odměna a posílená sebedůvěra do nedělního závodu.  Ten byl pro Frantu obrovskou premiérou jednak na olympijských tratích a jednak první start v Evropském poháru dospělých. Závod probíhal za značně nepříznivých podmínek, chladno ještě umocnil déšť. Prochladnutí při plavání bez neoprenů a pády na kluzkém městském povrchu byly hlavním důvodem, proč závod ze 67 startujících závod dokončilo jen 39 triatlonistů.  

Franta vyplaval v první dvacítce, opatrně jezdil ve druhé skupině a vyhnul se pádům. V běhu podal výborný výkon a vybojoval 19. místo!  

Umístění dalších českých závodníků: 4. Jan Čelůstka, 8. Frant. Kubínek, 14. Petr Šlajs, 23. Tomáš Řenč, 27. Tomáš Kroupa, 28. Jan Volár, 31. Martin Novák, 32. Lukáš Maiwalder, 34. Jiří Kalus.

Další víkend jede Franta vybojovat další body na Evropský pohár juniorů do anglického Eton Dorney. Je to zároveň generálka na MS juniorů v Londýně.

 

foto: https://tcv.rajce.idnes.cz/13_08_24_K_VARY_STAFETY/

        https://tcv.rajce.idnes.cz/13_08_25_K_VARY_EP/