14_07_26_ČP_MĚLNÍK

26.07.2014 08:59

Z Mělníka vezeme 4 pódiová umístění a 1. místo mezi týmy

 

Seriál závodů triatlonového Českého poháru pokračoval 26. července 2014 v Mělníku. Na závodníky čekalo tradiční plavání v pískárně před městem, náročná cyklistická trať s několika výšlapy od Labe na historické náměstí i závěrečný mimořádně náročný běh mezi vinicemi pod mělnickým zámkem. Teplé a slunečné počasí tyto podmínky ještě ztížilo a přimělo pořadatele k citelnému zkrácení běžeckých tratí pro mladší a starší žáky. Vítaným osvěžením pro všechny, kteří svůj závod zvládli a dokončili, pak byla koupel v kašně na mělnickém historickém náměstí.   

Nejprve se na start svého závodu postavili nejmladší děti ve věku 8 až 11 let, mezi nimž jsme tentokrát neměli zastoupení. Poté se do prohřáté vody vrhli starší žáci a 2 minuty poté následoval start mladších žáků. Na obě kategorie čekalo 300 metrů plavání, 7 km kola a 1,7 km běhu, na poslední chvíli ovšem zkrácených na pouhých 800 metrů. Na členité trati si nejlépe počínal Jakub Řehula, který zvítězil mezi staršími žáky. Na 7. místě závod dokončil Radek Boukalík a o tři příčky za ním Roman Schwarz. První v mladší kategorii doběhla Anna Hrdličková, druhé místo mezi mladšími žáky obsadil Jakub Hrdlička a pátý skončil Šimon Řehula.

Po závodě hobíků následoval start dospělých. Protože šlo o tratě sprint triatlonu, startovali společně s nimi také dorostenci a junioři. Mezi dorostenci jsme měli trojí zastoupení. Nejlépe si vedl Petr Jirků, který dokončil pátý, o tři místa za ním doběhl Marek Fencl a desítku uzavřel Martin Rozporka. V kategorii juniorů obsadil Vláďa Borčin 9. místo.

Netrpělivě jsme očekávali průběh hlavního závodu dospělých, na jehož start se postavil Franta Linduška a oprávněně měl ty nejvyšší ambice. Po výborném plavání jezdil ve druhé cyklistické skupině. V průběhu druhého ze tří běžeckých okruhů se dokázal probojovat do čela závodu, v závěrečném výběhu mezi mělnickými vinicemi ho ale předběhl Jirka Kalus z brněnského Ekol Elite Teamu. Šest vteřin za ním, ale za mohutného povzbuzování mladých nadějí našeho týmu, finišoval Franta Linduška na výborném druhém místě. Protože mělnický závod byl současně Akademickým mistrovstvím České republiky v triatlonu, stal se čerstvý student Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích také akademickým vicemistrem ČR pro letošní rok. Takže velká gratulace! Katka Zemanová, která se na start závodu postavila po delší pauze, dokončila mezi ženami na osmém místě. 

Všichni jmenovaní závodníci jindřichohradeckého Tri Clubu Vajgar se svými výbornými výsledky zasloužili o to, že mezi 18 týmy jsme dokázali obsadit první místo a poprvé v této sezoně jsme soutěž týmů ovládli!

 

Výsledky:

Mladší žáci: Jakub Hrdlička 2. místo z 11. závodníků, Šimon Řehula 5/11; mladší žákyně Anna Hrdličková 1/3.

Starší žáci: Jakub Řehula 1/14, Radek Boukalík 7/14.

Dorostenci: Petr Jirků 5/10, Marek Fencl 8/10, Martin Rozporka 10/10.

Junioři: Vláďa Borčin 9/12.

Dospělí: Franta Linduška 2/31; Katka Zemanová 8/11.

 

 foto  zde: https://tcv.rajce.idnes.cz/14_07_26_MELNIK/

       a zde: https://www.czechtriseries.cz/gallery/race/508

výsledky zde: https://www.czechtriseries.cz/results/race/508

 

TV zde: https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10155440826-triatlon/214471291362005-cesky-pohar-melnik