14_08_03_MČR TÁBOR

04.08.2014 21:15

 

Další podnik Českého poháru v triatlonu hostil v neděli 3. srpna Tábor. Vzhledem ke stavu vody v Jordánu i stavebním pracím ve městě se centrum závodu přesunulo na nové místo, jímž se stal Stadion Míru. Šlo o změnu k lepšímu – na závodníky čekalo prostorné a přehledné depo, nové a bezpečné tratě i dostatek místa na parkování hned u centra závodu. Závod doprovázelo teplé a slunečné počasí, které je letos charakteristické pro zatím všechny letní závody triatlonového Českého poháru.

Dopoledne přišly již tradičně na řadu starty žákovských kategorií, odpoledne byl na programu sprint triatlon, který byl pro dorostence, juniory a dospělé mistrovstvím České republiky na distancích 750 metrů plavání, 20 km kola a 5 km běhu. Protože jsme tentokrát nemuseli cestovat daleko, sešlo se na všech startech 16 závodníků jindřichohradeckého Tri Clubu Vajgar. Na start dětí do 11 let se postavili Lucka Tischlerová, Matyáš Němec a Hynek Hrdlička, na něž čekalo 100 metrů plavání, 2 km na kole a závěrečný kilometrový běh. Oba hoši si vedli výborně a po zásluze vybojovali medailová umístění.

Početné zastoupení jsme měli mezi mladšími žáky a žákyněmi, kde již tradičně zvítězila Anna Hrdličková. Mezi chlapci ji na tratích 350 metrů plavání, 8 km kola a 2,5 km běhu napodobil Šimon Řehula, bronzový finišoval Jakub Hrdlička. V nabIté konkurenci starších žáků si pro první místo s velkým náskokem doběhl Jakub Řehula, na devátém místě závod dokončil Radek Boukalík.

V odpoledním závodě dospělých jsme měli želízko v ohni v podobě Franty Lindušky, který závod bohužel nedokončil. Katka Zemanová v mistrovském závodě žen obsadila 10. místo. Lépe se vedlo dorostencům, mezi nimiž předvedli sympatický výkon Petr Jirků a Marek Fencl, kteří doběhli na 6., resp. 9. místě; jako 16. závod dokončil Martin Rozporka. Radostně pro nás skončil závod dorostenek, v němž mistrovský titul vybojovala Iveta Fairaislová, a to přesto, že závěrečný běh absolvala s naraženou patou, kterou si přivodila při kolizi s jednou ze soupeřek na začátku druhého depa. Juniorka Johana Marková obsadila čtvrté místo, mezi juniory byl Vláďa Borčin osmý.

Všichni závodníci zaslouží velkou pochvalu za bojovnost i za předvedené výkony, které oddílu vynesly druhou příčku mezi 14 zúčastněnými triatlonovými kluby. Do druhého měsíce letní triatlonové sezony přejeme všem hodně úspěchů.     

 

Výsledky

Žáci 9let Hynek Hrdlička 1. místo z 6 závodníků; žáci 10-11 let Matyáš Němec 3/11; žákyně Lucie Tischlerová 10-11 let 10/10.

Mladší žáci Šimon Řehula 1/9, Jakub Hrdlička 3/9; mladší žákyně Anna Hrdličková 1/7.

Starší žáci Jakub Řehula 1/14, Radek Boukalík 9/14.

Dorostenci Petr Jirků 6/17, Marek Fencl 9/17, Martin Rozporka 16/17; dorostenky Iveta Fairaislová 1/8.

Junioři Vladimír Borčin 8/10; juniorky Johana Marková 4/4.

Dospělí: František Linduška DNF; Kateřina Zemanová 10/10.

V klubové soutěži jsme vybojovali 2. místo a v celkovém hodnocení klubů jsme se posunuli již na 3. místo.

 

výsledky zde: https://www.czechtriseries.cz/results/race/517

foto zde:        https://www.czechtriseries.cz/gallery/race/517

a zde:            https://tcv.rajce.idnes.cz/14_08_03_TABOR/

a zde:            https://tcv.rajce.idnes.cz/14_08_03_TABOR_ADA/