14_08_09_JABLONEC

12.08.2014 07:52

V Jablonci jsme plavali s kapry

 

Dlouho to vypadalo, že druhý srpnový výkend bude ve znamení tradičního triatlonu u Netolic. Nakonec byly ale závody jihočeského poháru i JuniorCupu z technických a organizačních důvodů zrušeny a tak jsme se rozhodli pro účast na dalším podniku Českého poháru, který se konal v Jablonci nad Nisou. Závod nejvyšší české kategorie se do Jablonce vrátil po pětileté přestávce a organizátoři si dali záležet, aby se jim obnova tradice vydařila. Svým dílem k tomu opět přispělo slunečné počasí. Letošní léto prostě miluje triatlon, neboť nejteplejší dny jsou vždy o víkendu, nejlépe přímo v den závodu.

Na triatlonisty čekal závod u přehrady Mšeno, kde se na relativně malém prostoru uskutečnila klání všech věkových kategorií. Průzračnou vodu, v níž se odehrávala plavecká část, naštěstí nezčeřily ani desítky kaprů, kteří se od místních nechávali krmit. Náročná cyklistická trasa vedla v blízkém okolí přehrady, pod jejíž hrází a také na ní se odehrával stejně členitý závěrečný běh.

Vzdálenost Jablonce i jiné letní aktivity stály za nižší účastí závodníků Tri Clubu Vajgar na osmém závodu Českého poháru. Na sever Čech nás vyrazilo pouze šest. Mezi devítiletými chlapci zvítězil Hynek Hrdlička. V kategorii mladších žákyň a žáků si vítězství opět vybojovala Anička Hrdličková a letos premiérově i Kuba Hrdlička. Ve starších žácích Radek Boukalík bohužel neudržel nadějnou pozici po kole a nakonec dokončil na pátém místě. Do hlavního závodu, spojeného pro dorost, juniory i dospělé, nastoupili Petr Jirů a Vláďa Borčin. Petr zůstal mezi dorostenci jen těšně pod stupni vítězů, Vláďa bral nakonec 8. místo. Z 63 můžů, kteří závod dokončili, doběhli na hezkém 19., resp. 31. místě.

Všichni opět bojovali, co jim síly stačily. Klubu to tentokrát stačilo na třetí místo ze 17. zúčastněných týmů.

 

Výsledky:

Chlapci 9 let Hynek Hrdlička (1. místo ze 4 hochů)

Mladší žáci Jakub Hrdlička (1/11); mladší žákyně Anna Hrdličková (1/8)

Starší žáci Radek Boukalík (5/7)

Dorost Petr Jirků (4/8)

Junioři Vláďa Borčin (8/11)

 

celkové výsledky: https://www.czechtriseries.cz/results/race?id=698

foto: https://www.czechtriseries.cz/gallery/race?id=698