3. závod Kamenického poháru v silničním běhu ( Kamenice n/L)

01.12.2007 17:43

 

V sobotu 1.12.2007 se v Kamenici nad Lipou konal 3.závod Kamenického poháru v silničním běhu pod názvem Mikulášský běh. Tratě byly vypsány pro dospělé i pro děti. Závodu se bohužel  nemohl zúčastnit Martin Novák, který plní své reprezentační povinnosti a je na soustředění juniorské triatlonové reprezentace na Horních Mísečkách. Tím po svém vítězství v úvodním závodu přišel o možnost bojovat o nejvyšší místa v celkovém hodnocení seriálu.

            Po sněhové nadílce v minulých dnech nastoupila obleva a mrholení před startem závodu již tak kluzkou trať ještě více uhladilo. S velkými obavami všichni závodníci opatrně poklusávali po nebezpečně vypadající  trati. Pořadatelé se však vytáhli a odněkud vykouzlili sypač a dlouhé závěrečné klouzavé  stoupání ztratilo svou  záludnou hladkost. A snad i počasí se podřídilo kontrole pořadatelů a před startem nejmladší kategorie ze zamračené oblohy již nepadla ani kapka.

            Závodu se z TC VANĚK  JH  zúčastnily závodnice z triatlonové třídy.

Na trati 1050m společně vyrazili mladší žáci a mladší žákyně. Všechna děvčata z našeho klubu potvrdila další zlepšení své výkonnosti  a po velké bitvě podlehla jen jedné soupeřce – Kristýně Pejčochové z AC Třešť. Druhá po urputném klubovém souboji doběhla Monika Buštová a těsně za ní třetí Zdeňka Měrtlová (obě TCV JH). Další umístění v této kategorii: 6. Klára Pecharová, 7. Kristýna Možíšová, 8. Olga Koudelková.

            V kategorii starších žákyň   6. a 7. místo vybojovaly  Kateřina Štěrbová a Ivana Janíková ( obě TCV JH).

            Organizace závodu byla perfektní a celý závod probíhal ve svižném tempu.

Medaile a ceny závodníkům předával mimo jiné i senátor a předseda ČMKOS Milan Štěch.

 

Výsledky závodu zde: https://www.beh.cz/vysledky/20071201_kamenicenadlipou.pdf