ČESKÝ POHÁR - TÁBOR

10.06.2007 17:39

 

V neděli 10. června  v rozpáleném Táboře se odehrál triatlonový maratón. Dopoledne měli start  žákovské kategorie a po přestávce  a přejímce kol  odpoledne startovali kategorie od dorostenců po seniory. Dorostenci a junioři startovali na polovičních tratích než dospělí. Plaveckých 750m  bylo určitě příjemnou částí závodu. V porovnání s rozpálenou  běžeckou a cyklistickou tratí, která byla „okořeněna“ drastickým stoupáním, kde i  někteří ostřílení matadoři  slezli z kola.

Na poloviční trati tentokrát startovali jen dva závodníci našeho klubu.

V kategorii dorostenek  Bára Bezděková  po výborném plavání, kdy na kolo nasedala jako čtvrtá, bohužel v cyklistické části na své soupeřky ztrácela.Výborným během však při své premiéře na MR vybojovala velice solidní deváté místo.

V odpoledním programu se na start postavilo v kategoriích juniorů a seniorů celkem 124 mužů. Naše barvy hájili junioři Martin Novák a Ondřej Buzek. Při plavecké části se Martin Novák nechal netakticky sevřít v pro něho nezvykle velkém plaveckém balíku, a proto do cyklistické části vyjížděl se ztrátou na špičku své kategorie.Vynikajícím během, při kterém dosáhl rychlejšího času než reprezentant a vítěz juniorů Kubínek z EKOL Brno, dokázal 6.místem, že patří ke špičce ve své kategorii a právem si říká a pozornost reprezentačního trenéra.

Ondřej Buzek při své premiéře ve vrcholném závodě zaplatil nováčkovskou daň a přes taktický zvládnutý start na opačném konci obrovského startovního pole zatím nestačil na vysokou úroveň MR. Jak cyklistickou tak běžeckou část z opatrnosti absolvoval hluboko pod své možnosti, které předvádí v tréninku.

Další nejbližší závody, které prověří naši připravenost, jsou 10.6.2007 Tábor a 17.6.2007 Jablonec nad Nisou.