DUATLON – HLINCOVÁ HORA

16.05.2009 16:51

 

V sobotu 16. května 2009 proběhl za střídavého až nepříznivého počasí další silniční duatlonový jihočeský pohár. Z TC VANĚK JH se tohoto závodu zúčastnili pouze tři závodníci, otec a syn Musilové a po téměř měsíčním léčení zranění  Martin Novák. Deštivé počasí značně ztížilo běžeckou trať, která jen v malé části vedla po zpevněném podkladu. Závodníci již po prvním běhu byli značně poznamenáni  bahnem, které nestačil smývat ani občasný déšť. Cyklistická část vedla po již známé triatlonové trase, avšak druhý běh vedl opět po trati rozmáčené deštěm. Kluzký podklad v jednom okamžiku Martin Novák nezvládl a zblízka se seznámil s rozbahněnou tratí. „ S tak těžkou běžeckou tratí jsem se snad ještě nikdy nesetkal“ prohlásil částečně zklamaný Martin po doběhu do cíle. Po přehodnocení svého výkonu ve vztahu k dlouhodobému zranění a zatím jen krátkému tréninku však již tak zklamaný nebyl, protože celkové šesté místo a druhé místo v Jč poháru ve své kategorii M2- muži 20 až 29 let je v mezích jeho současných možností.

Účast našich dalších dvou závodníků se nesla v duchu rodinného souboje generací, v němž poprvé zvítězil nad svým otcem Zdeněk Musil ml.  a v kategorii M1-muži 16 až19 let vybojoval druhé místo.

Další závod je v sobotu 23. 5. 2009 v Blatné, a to je již triatlonový pohár, kde se poprvé plavecká část odehraje na volné vodě.