Jindřichův Hradec - 4. závod Jihočeského poháru

23.06.2007 17:41

 

V sobotu 23.června ožil kemp TJ Slovan JH na břehu rybníka v Malém Ratmírově. Ke 4.závodu triatlonového klání Jihočeského poháru se sjelo 45 závodníků. Na sprinterských tratích 500m plavání, 10km kolo a 2km běh se v domácích prostředí představilo sedm závodníků TC VANĚK J.HRADEC. Začátek závodu byl o několik minut posunut, protože silný vítr odfoukl bóje tak, že zmizely ze zorného pole a jenom plavání by asi zabralo delší čas než celý závod. Situaci zachránil ředitel závodu Josef Novák, který s pramicí nahradil ztracené bóje  a po plávání pro jejich záchranu si zavesloval několik kilometrů. S malým zpožděním byl závod odstartován a všichni diváci s napětím očekávali, kdo se první vynoří. Svou pověst vynikajícího plavce potvrdil Jan Šimek a s mírným náskokem před dvojicí Filip Toul (ŠuTri) a Martin Novák (TC VANĚK) vbíhal do depa. Na čtvrtém místě vyplaval Václav Zajíc (TC VANĚK).Na cyklistické části však už nikoho nenechal na pochybách o svém úmyslu obhájit loňské prvenství Martin Novák. Opakovanými nástupy udolal své soupeře a na trať běhu vybíhal již s komfortním náskokem před Filipem Toulem.O další místa se rozpoutala běžecká bitva.Boj o třetí místo rozhodl vynikajícím běžeckým výkonem Jaroslav Pudil, který ve svých šestačtyřiceti letech patří k nejlepším závodníků ve své kategorii v Českém poháru. Čtvrté místo obsadil Radek Uhlíř před dalším členem domácího týmu Václavem Zajícem.

V souboji žen potvrdila vítězstvím svou výkonnostní převahu Věra Hořejší ( E.ON Tábor). V celkovém pořadí byla dorostenka Barbora Bezděková šestá (3. v kategorii Z1) a sedmá Hana Cepáková při svém prvním letošním startu ( 3. v kategorii Z2), obě TC VANĚK.

Další umístění domácích závodníků: 24. Ondřej Buzek (  5. v kategorii M1), 26. Roman Kamiš (9. v kategorii M2), 43. Luboš Buzek (9. v kategorii M4).

Radost z klubového úspěchu nemohlo zhatit již zmiňované cestování bójí ani kolabující tiskárna, která zapříčinila, že snad poprvé v historii pořádání jindřichohradeckého triatlonu se závodníci rozjížděli do svých domovů bez tištěných výsledků.