Letošní účtování hradeckého triatlonu

28.11.2004 18:16

 

Počasí za oknem již nevypadá zrovna na koupání, a tak přišel čas ohlédnout se za uplynulým létem i v Jindřichohradeckém triatlonovém oddíle TC Vaněk.

            Letošní sezóna, ostatně jako každá, proběhla pro někoho podle očekávání, naopak někdo mohl být lehce zklamán. Ale v souhrnu výsledků jedenácti závodů Jihočeského poháru (JČP) v triatlonu patřil TC Vaněk k těm nejlepším, a to jak v celkovém pořadí či v jednotlivých kategoriích, tak i v klání družstev.

            V celkovém pořadí JČP dopadl z hradeckých nejlépe Václav Zajíc, který obsadil čtvrté místo a v kategorii mužů ve věku dvacet až třicet let si sáhl na bronz. V prvních závodech to vypadalo „na bednu“, ale po pádu při jednom ze závodů stála i pověstná bramborová medaile hodně úsilí. Zmiňovanému pádu se nevyhnul ani další hradečák ve startovním poli David Koranda. Ten skončil na jedenáctém místě, když pouze „o prsa za ním doběhl“ dvanáctý Radek Procházka. Mezi ženami si pro skvělé druhé místo doběhla Milena Procházková, která stanula na stejném stupínku i v kategorii žen „slavících“ letos třicet až čtyřicet let.

            Kromě celkového pořadí se tedy hodnotí také úspěch v jednotlivých věkových kategoriích mužů a žen od dorosteneckého věku až po ty nejvytrvalejší z vytrvalých. V kategorii žen ve věku mezi dvaceti a třiceti lety přesvědčivě vyhrála  Lenka MezerováL Všechny dívky, kterým ještě dvacet nebylo porazila další hradecká závodnice Hana Cepáková, a to s velikým přehledem.

            Mezi stejně mladými hochy kraloval František Vorhemus, od kterého stejně jako od Hanky budeme nejen v příštím roce očekávat podobné výsledky na národní úrovni. TC Vaněk má ale svá želízka v ohni a naděje do příštích let i v dorostenecké kategorii a to v podobě Martina Nováka, který dosáhl na stříbro.

            Ačkoliv se to nezdá, i triatlon může být teamovým sportem a závody družstev patří stejně jako ve světě i v jižních Čechách k těm stále oblíbenějším. Na mistrovství Jihočeského kraje ve Zlivi doběhlo družstvo TC Vaněk na třetím místě ve složení Zajíc, Koranda, Procházka, když o pár hodin dříve vybojoval Zajíc s jihočechy Dvořákem, Hradeckým a Maškem stříbrnou medaili v závodě družstev na Mistrovství ČR. V celkovém účtování oddílů v JČP tedy obsadil TC Vaněk skvělé druhé místo.

            Letošní léto ukázalo, že v Jindřichově Hradci roste silný triatlonový oddíl, který si do dalšího triatlonového roku stanovuje ty nejvyšší cíle. K těm by mu měl pomoci trenér a šéf teamu Jan Vaněk a ekonomická podpora silného sponzora, na kterého hradecký triatlon stále čeká.