MALÝ RATMÍROV

18.06.2011 15:56

 

V sobotu 18. 6. 2011 ožil břeh rybníka v Malém Ratmírově triatlonovými závody v seriálu Jihočeského poháru dospělých a následně Junior cupu, což je seriál jihočeských triatlonových závodů pro děti do patnácti let. V rámci závodu dospělých proběhl již druhý ročník Jindřichohradeckého lékařského triatlonu. Za zmínku určitě stojí i to, že letošní ročník Jindřichohradeckého triatlonu byl v pořadí již 25.

Přesně v deset hodin byl odstartován závod dospělých a do vody se vrhlo XX závodníků.

Podle předpokladů po plavání se na cyklistickou část v čele závodu vydali ve čtyřčlenné skupině i dva domácí závodníci – Martin Novák a hostující Pavol Šurda, který zároveň bojoval i o vítězství v lékařském triatlonu, což se mu samozřejmě podařilo, protože v celkovém pořadí skončil za vítězným Martinem Novákem. Tím zopakovali loňské pořadí a svým náskokem před dalšími v pořadí potvrdili svou vysokou výkonnost. V závodě žen s přehledem vyhrála domácí Kamila Hořejší.

V následujícím závodě Junior cupu se na start postavilo celkem XX dětí do patnácti let, z toho domácích XX, které se neztratily ani v celkovém pořadí.