Mělník 22. 7. 2006

22.07.2006 18:06

 

Vítězem vedro

 

Českého poháru v triatlonu v Mělníku se zúčastnilo šest závodníků TC VANĚK JH – Martin Novák, František Vorhemus, Jan Smrčka, Dan Smrčka, Hana Cepáková a Katka Smrčková. Teplota vzduchu přes 34 stupňů, voda 27 stupňů, celkový počet  218   závodníků v 8 věkových kategoriích, tvrdá cyklistická trať se čtyřmi výjezdy na náměstí Míru, běh se strmým stoupáním a klesáním na jižním rozpáleném svahu mezi hradbami a  vinicí. Tak tvrdé podmínky byly  ve  4. závodu ČP v triatlonu.

A nejen proto cíl závodu na rozpáleném náměstí  nevidělo celkem  čtrnáct triatlonistů. Bohužel mezi nimi i Hanka Cepáková pro svalové zranění při běhu a po cyklistice zcela vyčerpaný Martin Novák, který po výborném plavání ve snaze  udržet si pozici prohrál boj s náročnou cyklistikou.Oba dva tak nesplnili svůj cíl nominovat se na Závody olympijských nadějí v Táboře.

Úmorný závod tak dokončili : ve své premiéře na Českém poháru Jan Smrčka celkem 112. ( 14. v kat.),  Dan Smrčka 84. ( 23. v kat.),  Fr. Vorhemus  72. ( 15. v kat.) a v ženách  Katka Smrčková  24. ( 6.v kat.).

 

 

                                                                                                                                 Jan Vaněk

 

 

 

 

Celkové výsledky: https://www.triatlon.cz/file.php?f=./upload-kalendar/body/14_32-htm&n=Mělník.htm