ZMĚNY V ČESKÉM TRIATLONU

23.10.2011 21:18

A je to tady!

O tomto víkendu (22. a 23.10. 2011) se v  kongresovém centru Aldis v Hradci Králové konala v sobotu konference TRIATLON 2011  a v neděli Valná hromada ČSTT.

V sobotním programu se jednalo na několika místech v odborných sekcích, kde určitě nejdůležitější  pro nedělní dění bylo připomínkování navrhovaných stanov a zapracování navrhovaných změn. Tato strategie se zjevně vyplatila a při nejdůležitější Valné hromadě z hlediska dalšího, nepochybně převratného, určení směru triatlonověho dění v Čechách byla překvapivě tato VH jedna z nejkratších. Po kosmetických úpravách byly navrhované stanovy schváleny drtivou většinou přítomných delegátů. Nejviditelněší změna je v názvu, a to z ČSTT (Český svaz triatlonu) na ČTA (Česká triatlonová asociace). Další změny budeme postupně vnímat v průběhu času. Je jich opravdu hodně a očekáváme, že  budou pozitivně vnímány nejen aktivními závodníky, ale i potenciálními komerčními partnery jak ČTA, tak jednotlivých klubů. 

V předvečer tohoto dění  proběhlo vyhlášení Českého poháru v triatlonu. Bylo skvěle připravené a gradovalo tipovací soutěží, ve které první cenou byl osobní automobil Ford Fiesta. Druhá cena bylo silniční kolo TREK. 

Samotné vyhlašování se dotklo i našeho klubu, kde vítězkou ČP v aquatlonu se stala Kamila Hořejší a v soutěži klubů jsme se umístili na devátém místě. V klubové soutěži jsme měli určitě vyšší ambice, protože plný počet závodů objela jen Kamila. Mužská část našeho týmu má v tomto velkou rezervu. 

To je jen velice stručně z dějově bohatého víkendu, další informace budou přicházet postupně.

Honza Vaněk